HOE WERKT EEN ZONNECOLLECTOR ?

 

Een zonnecollector werkt eenvoudig:  het is net als het water in een tuinslang die de hele dag in de zon ligt, het water in de slang wordt erg warm.

Zonnecollectoren maken gebruik van datzelfde principe. Zelfs in de winter, als de zon maar een paar uur schijnt, kan zo'n zonnecollector voldoende warm water produceren om te douchen, te wassen of schoon te maken.

Plaatsing van zonnepanelen voor warm water

Vraag een vrijblijvende offerte, prijzen worden op maat gemaakt

HOEVEEL BESPAAR IK MET EEN ZONNECOLLECTOR MET ZONNEBOILER ?

 

U bespaart jaarlijks gemakkelijk 150 tot 200 kubieke meter aardgas met 1 collector met een oppervlak van vier vierkante meter. Een gemiddeld zuinig gezin met vier personen heeft dan ongeveer de helft van het gasverbruik voor de warm watervoorziening gratis U bespaart dus daardoor minstens 100 euro, maar door de inzet van meerdere collectoren, slim gebruik en gekoppeld aan een wasmachine, vaatwasser en/of vloerverwarming lopen de besparingen snel veel hoger op.

 

Hoeveel u werkelijk kan besparen is individueel afhankelijk van hoeveel warm water je gebruikt. Met zonne-energie is verspilling een relatief begrip. Teveel energie in de zomer mag je gewoon weg laten waaien of slim gaan opvangen in bij voorbeeld een jaccuzzi of zwembad of in een tweede overcapaciteit boiler die bijverwarmt in koudere tijden.

Zonnepanelen plaatsen  zonneboiler installeren warm water op de zon elektrische boiler  Moraira Teulada  Denia Benissa Calpe Altea, Alfaz del Pi  Albir

Móvil : (+34) 634 32 80 84

E-mail: aguaysol.costablanca@gmail.com

C/ Anguila 27 03720 Benissa